Garderobedetox

Garderobe detox

Start det nye året med en grundig opprydding i skapet. Når man har funnet sine beste farger, personlige stiltype og forstått hva som kler din fasong, er det lurt å rydde i skapet.

Ta ut absolutt alt fra skapet ditt. Jeans, jakker, t-skjorter, gensere, kjoler, alt sammen. Legg klærne i sengen og gjør deg klar for en garderobe detox. I samme slengen kan du også kvitte deg med utvasket undertøy og hullete sokker.

Start med å sortere klærne i ulike bunker. Jeg liker å dele klærne inn i 3 kategorier: vår & sommer, høst & vinter og alle sesonger. Du kan unngå rot i skapet ved å holde klær du kan bruke hele året i skapet og alt annet til lagring. Hvis du bruker alle klærne dine året rundt, hopp over dette trinnet.

Finn ut hvilke klær du elsker. Dette bør være en enkel sak. Hvilke plagg bruker du ofte og føler deg vel i? Heng disse tilbake i skapet med en gang.

DETOX
Da er det på tide å kvitte seg med ting du ikke bruker. Vær kritisk og behold kun det beste. Finn frem to poser til å legge klærne i, en gi bort/donere og en kast. Jobb systematisk gjennom de ulike kategoriene: vår & sommer, høst & vinter og alle sesonger.

Klær du aldri har brukt. Har du fremdeles merkelappen på, forsøk å returnere plagget. Hvis det er for sent kan du selge det på finn.no, donere det bort eller gi det til en venn.

Klær du ikke bruker. Om du ikke har brukt plagget på et år, kommer du sannsynligvis ikke til å bruke det igjen.

Plagg som du har flere av. Hvor mange sorte tynne bomullsgensere trenger du? Kvitt deg i alle fall med noen av dem. Behold de av god kvalitet.

Klær som er ubehagelig å ha på seg. Fjern alle plagg som ikke sitter pent eller ser bra ut. Selv om det er noe du liker ved plagget som for eksempel fargen.

Klær som ikke kler deg. Noen ganger ønsker man å kle seg i siste skrik selv om det nødvendigvis ikke passer deg og din personlighet. Finn din egen stil og hold deg til den.

Klær som ikke er deg. Passer det inn i resten av det du har i skapet? Er det minst tre andre plagg du kan kombinere det med? Hvis svaret er nei bør du vurdere å kvitte deg med det.

Klær som trenger reparasjon eller er utslitt. Er det verdt å fikse det? Sett det til side og fiks det i løpet av et par dager. Hvis ikke, er det på tide å kaste eller resirkulere det.

ORGANISERING
Organiser. Heng alle klærne du ønsker å beholde tilbake i skapet. Gjør hva som passer best for deg. Noen sverger til fargekoordinering eller du kan for eksempel sortere etter kategori; t – skjorter, jeans og så videre.

Lagre. Jeg bruker eskene fra IKEA til å lagre alt som ikke passer for årstiden.

Gi bort. Gi bort klær til for eksempel Fretex. Ikke nøl for lenge med å levere klærne i containerne.

Når man har fått en oversikt over hva man har fra før, blir neste skritt å foreta eventuelle innkjøp man har behov for og bygge opp en basisgarderobe.

Tips! Få enda bedre plass i skapet med å bytte ut store kleshengere med tynne kleshengere i stål. Jeg kjøper mine på Søstrene Grene til ca. 4 kr per stk.

Bestill konsultasjon her hvis du trenger hjelp med å komme i gang eller ønsker nærmere informasjon. 

Konsultasjonen med stylisten begynner med en kort prat og stilanalyse. Etter en runde i motebutikkene vil hun få prøve ulike plagg og lære litt om hvordan man best setter sammen et antrekk. Den personlige shopperen sørger for at hun får kjøpt klær som sitter fint og som hun kan få masse glede av. Konsultasjonen avsluttes med en proff og individuell styling.

Det vil garantert bli en aha-opplevelse, og det vil gjøre framtidige shoppingrunder langt mer effektive og gledelige. Uansett stil kan stylisten hjelpe henne til å ta frem det beste i seg selv.

Please follow and like us: