Streets of Hong Kong

Da jeg bodde i Singapore for noen år siden reiste jeg mye rundt i Asia. Hong Kong er en av mine favorittbyer med en spennende miks av øst og vest. Mye har skjedd siden den gang og nye steder dukker stadig opp. Jeg har likevel lyst å dele noen tips på hva man bør sjekke ut når man besøker metropolen i øst.

Overnatting
Det finnes mange hoteller å velge i, så her er det bare å google i vei. Jeg bodde på Panda Hotel som har en super beliggenhet i bydelen Tsuen Wan (New Territories) og er lett tilgjengelig, med t-banen rett ved siden av.

Shopping 
Hvor skal jeg begynne? Hong Kong har det meste. Her finner du alt fra luksuriøse kjøpesentere, designer boutiques til små markeder. Jeg elsker å vandre rundt gatelangs og oppdage butikker underveis. Sjekk ut Hollywood Road, her er det masse butikker og ting å se på som antikviteter, grafitti- kunst, kule spisesteder. En av de største shoppinggatene er Nathan Road i bydelen Kowloon. På markedene Temple Street Market, Ladies Market og Stanley Market finner du alt fra klær til spådamer. I området Mong Kok finnes et stort tilbud av elektronikkbutikker. Her kjøpte jeg blant annet mitt første speilrefleks kamera fra Nikon.

christian_louboutain_HK.jpg

Victoria Peak (The Peak) på Hong Kong Island
Den beste utsikten over byen får du fra The Peak – det høyeste fjellet på Hong Kong-øya 552 meter over havoverflaten.Turen opp med den gamle trikken er en opplevelse i seg selv. Dette må du få med deg! Maison Martin Margiela

Transport
Det er veldig enkelt å ta seg rundt i Hong Kong. T-banen (MTR) er effektiv og rimelig, og jeg anbefaler å kjøpe et Octopus Card som gjør det enkelt å reise rundt med kollektivtrafikken. Busser og taxier dekker hele Hongkong-øya, Kowloon og New Territories. Man kan også reise med Hongkongs gammeldagse trikker. Ferger knytter Hong Kong, Kowloon, De ytre øyene, Macau og fastlands-Kina sammen.

streets of HK.jpg
people_HK.jpg

Mat
I Hong Kong får du tak i all verdens mat, fra nudelsupper til internasjonal mat. I SoHo ligger de internasjonale restaurantene på rekke og rad langs med Ladder Street, Shelley og Elgin Street.

418869_10151269259690538_323826611_n.jpg

Ta en tur til Asias Las vegas, Macau
Ta fergen over til den portugisiske kolonien Macau og få følelsen av å være i en søreuropeisk by – eller kunstig by. Kommer an på hva du utforsker her. Jeg bodde på The Venetian, med overdådig innreding og Venezia inspirerte kanaler med gondoler innendørs. Absolutt verdt et besøk, og en veldig spesiell opplevelse. Sjekk ut Wynn Macau og spis en deilig teppanyaki middag på restauranten Mizumi. Her står en kokk å lager mat foran deg og sjonglerer med kjøkkenknivene sine.

Svipptur til Kina
Om du er ekstra ivrig og vil shoppe billig kan du ta fergen over til Kina og byen Shenzhen. I det store kjøpesenteret Luohu Commerical City er det massevis av butikker med alt fra vesker, klær, perler og solbriller. Her er det pruting på alt som gjelder. Som transportmiddel anbefaler jeg taxi. Vær oppmerksom på at de fleste taxisjåfører ikke snakker engelsk, trafikken er kaotisk og de kjører veldig fort. Anbefaler bare å ta turen over hvis du har god tid og skal være i området en stund, som var mitt tilfelle. Du må også har et kinesisk visum.

DSCN0435
417182_10151269250205538_1114670755_n.jpg

Foto: Gro Kristina Palmi Slaatto

Please follow and like us: